Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Ανακάινιση μπανιου: Τι να προσεξετε

20 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την ανακαίνιση του μπάνιου σας 

Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ένα αγχωτικό και, ίσως, λιγάκι χρονοβόρο έργο. Ωστόσο, όταν γίνει σωστά, η ανταμοιβή μπορεί να είναι σημαντική.
Εάν ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια ανακαίνιση μπάνιου, θα θέλετε, οπωσδήποτε, να το κάνετε σωστά, προκειμένου η ανακαίνιση να έχιε διάρκεια και να μην εμφανιστούν προβλήματα σύντομα. Γνωρίζετε ότι πρέπει να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσετε, να έχετε ένα σχέδιο και να ορίσετε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να σκεφτείτε. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά πράγματα που πρέπει, αλλά και αυτά που δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου.                

Τι πρέπει να κάνετε                       

εσωτερικό μπάνιου
Επιλέξτε τις σωστές επιφάνειες για μπάνιο
Οι επιφάνειες που επιλέγετε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας δεν θα πρέπει μόνο να συμβάλλουν στη συνολική αισθητική του χώρου, αλλά θα πρέπει να μπορούν να έχουν και αντοχή σε άφθονη υγρασία. Το πλακάκι πορσελάνης είναι αγαπημένο μεταξύ των σχεδιαστών μπάνιου, όσον αφορά όχι μόνο στο δάπεδο, αλλά και στους τοίχους και στους νεροχύτες μπάνιου, επειδή αντιστέκεται στους λεκέδες, τα βακτήρια και τις οσμές. Μια συμβουλή που θα μπορούσαμε να σας δώσουμε είναι να επιλέξετε μεγαλύτερα πλακάκια για να να διευκολύνετε τη συντήρησή τους.

Θυμηθείτε να ακολουθείτε όλους τους τοπικούς οικοδομικούς κώδικες και να έχετε τις απαραίτητες άδειες
Φυσικά αυτό το αναλαμβάνει ο εργολάβος που θα προσλάβετε, αλλά είναι απαραίτητο να συμβεί, για να μην έχετε το οποιδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.

Θυμηθείτε να προσθέσετε χώρο αποθήκευσης
Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κόψετε από τον χώρο αποθήκευσης, για να έχετε, ίσως, μια μεγαλύτερη καμπίνα ντους ή έναν μεγαλύτερο νιπτήρα, μπορεί να μετανιώσετε για αυτήν την απόφαση αργότερα. Όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας, σκεφτείτε πού θα φυλάξετε τα απαραίτητα για το μπάνιο, τα λευκά είδη και τα είδη πρώτων βοηθειών.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

χέρι με μολύβι σε μπάνιο

Μετακίνηση των υδραυλικών                                                                                               

Η μετακίνηση υδραυλικών, κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου, μπορεί να σας κοστίσει πολύ τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Αν δεν έχετε να κάνετε με έναν πολύ δύσκολο ή στενό χώρο, προσπαθήστε να μην κάνετε αλλαγές στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας, καθώς όλο αυτό δεν αξίζει πάντα το επιπλέον κόστος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να τριπλασιάσετε το κόστος των υδραυλικών σας αν αναδιατάξετε τις θέσεις της τουαλέτας, του νεροχύτη και του ντους.

Να ξεχάσετε τον εξαερισμό και τον φωτισμό

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται σωστά, καθώς η υγρασία δημιουργεί μούχλα και η μούχλα, εκτός από αισθητικά προβλήματα, μπορεί να καταστρέψει τα είδη υγιεινής και τις επιφάνειές σας. Επιπλέον, θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι το μπάνιο σας έχει άφθονο φως. Εγκαταστήστε ένα φωτιστικό οροφής για γενικό φωτισμό, αλλά, ανάλογα με τη διάταξη του μπάνιου σας, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε απλίκες σε κάποια σημεία, όπως για παράδειγμα κοντά στους καθρέφτες ή και κοντά στο ντους.
 

Να παρασύρεστε από τη μόδα και από τις τάσει

Όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας, είναι καλό να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα. Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε έναν μοντέρνο καθρέφτη, φωτισμό ή πλακάκι, μην υπερβάλλετε όταν ανακαινίζετε το μπάνιο σας, καθώς οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται. Επιλέξτε πρακτικά και λειτουργικά είδη, που δεν θα χάσουν την ελκυστικότητά τους τα επόμενα χρόνια.Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές είναι βέβαιο ότι η ανακαίνισή σας θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως σε χώρους που χρησιμοποιούνται καθημερινά και με ιδιαίτερη συχνότητα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει λειτουργικότητα και ασφάλεια. 

Ασφαλώς θέλετε να υπάρχει και αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά ποτέ εις βάρος της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του μπάνιου σας

Σας προσφέρουμε πάντοτε:

  • Εγγυημένη κατασκευή                                   
  • Εγγυημένη ποιότητα υλικών
  • Εγγυημένο Αποτέλεσμα                                                                      

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα της αναδιαμόρφωσης μπάνιου από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

ανακαινισμένο μοντέρνο μπάνιο

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Καλέστε μας στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε μια ανακαίνιση μπάνιου που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.