Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Περιοχές που Εξυπηρετούμε για Ανακαίνιση Σπιτιού

Ανακαίνιση σπιτιού Ζωγράφου

Η ανακαίνιση σπιτιού στου Ζωγράφου είναι πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, χάρη στην αρχιτεκτονική της περιοχής. Το 1902, ο Ιωάννης Ζωγράφος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αγόρασε μια μεγάλη έκταση, έχτισε σπίτια, τα οποία πούλησε με δόσεις προς 112 δραχμές τον μήνα. Μέχρι το 1929, ο οικισμός απαριθμούσε περίπου 100 σπίτια, και αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητη κοινότητα με την υπογραφή του Κουντουριώτη. Το 1930, ο Ελευθέριος Βενιζέλος θεμελιώνει το 1ο Δημοτικό σχολείο, απέναντι από το ναό του Αγ. Θεράποντα, όπου σήμερα βρίσκονται τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Έτσι λοιπόν σταδιακά, η περιοχή μεγάλωσε, και ξεκίνησαν να χτίζονται πολλές μεγάλες βίλες, οι οποίες σώζονται και σήμερα. Παραδείγματα αποτελούν η βίλα του Κώστα Ζωγράφου, σήμερα παιδικός σταθμός, η βίλα Βοναπάρτη που στεγάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου, η βίλα Κοτοπούλη, σήμερα μουσείο. Επιπλέον, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού αποφάσισαν να μείνουν σε αυτή την περιοχή, όπως ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, του οποίου το εργαστήριο στην γειτονιά το κληροδότησε το Μουσείο Μπενάκη, και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Καθώς η περιοχή είναι κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, και τις περιοχές Παγκράτι, Γουδί, Αμπελόκηπους, αλλά και επειδή διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων, αποτελεί πόλο έλξης πολλών φοιτητών και όχι μόνο. Με την ανακαίνιση σπιτιού στου Ζωγράφου θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε την αύξηση της αξίας του ακινήτου σας, την βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης, και την άριστη λειτουργικότητα του. Αποτελεί μια επένδυση, η οποία θα σας προσφέρει πολλά οφέλη.

Επιλογές ανακαίνισης σπιτιού στου Ζωγράφου

Οι επιλογές ανακαίνισης σε μια τόσο ιστορική και ξεχωριστή γειτονιά είναι πολλές. Στις πιο δημοφιλείς ανήκουν:

Ολική ανακαίνιση σπιτιού

Μέσα από την ολική ανακαίνιση σπιτιού, μπορείτε να διαμορφώσετε τον χώρο όπως ακριβώς επιθυμείτε, και να τον μετατρέψετε σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον. Όπως και να θέλετε να διαμορφώσετε τους χώρους σας, έχουμε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, τους πόρους, καθώς και την εμπειρία, ώστε να έρθει στην πραγματικότητα, μέσα σε ένα συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

Ανακαίνιση κουζίνας

Η κουζίνα, η καρδιά του σπιτιού για πολλούς αποτελεί τον χώρο που επιλέγεται πιο συχνά για ανακαίνιση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εργασίες όπως η αλλαγή δαπέδου, η τοποθέτηση πλακιδίων, η αντικατάσταση των επίπλων και των πάγκων της κουζίνας, καθώς και το βάψιμο του χώρου.

Ανακαίνιση μπάνιου

Σε περίπτωση που θέλετε να προχωρήσετε σε ανακαίνιση μπάνιου, να είστε βέβαιοι πως θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική γωνιά. Η αλλαγή των ειδών υγιεινής, η προσθήκη φωτισιμού, αλλά και η αντικατάσταση του δαπέδου μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σε έναν σύγχρονο και μοντέρνο χώρο.

Για ποιους λόγους να ανακαινίσετε το σπίτι σας στην περιοχή του Ζωγράφου

Η ανακαίνιση σπιτιού στην περιοχή του Ζωγράφου θεωρείται μια έξυπνη επένδυση. Η εύκολη πρόσβαση στις κεντρικές περιοχές της Αθήνας, καθιστά τη γειτονιά αυτή ιδιαίτερα δημοφιλή. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της αξίας των ακινήτων σε όσους φροντίζουν να τα ανανεώσουν. Μάλιστα, σε περίπτωση που σκέφτεστε το ενδεχόμενο της ενοικίασης, ή της βραχυχρόνιας μίσθωσης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών και τουριστών. 

Ακόμη, η ανακαίνιση σας επιτρέπει να προβάλετε το προσωπικό σας γούστο, αλλά και να να αξιοποιήσετε όλα τα σύγχρονα μέσα ώστε να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Ζωγράφου θα δώσει μια άλλη πνοή στην οικία σας έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου.

Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν την έναρξη της ανακαίνισης

Πριν προχωρήσετε στην έναρξη των εργασιών, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Για αρχή, είναι σημαντικό να ορίσετε έναν προϋπολογισμό. Η εταιρεία ανακαινίσεων θα σας γνωστοποιήσει το κόστος των υλικών και των εργασιών. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσετε να ορίσετε ένα συγκεκριμένο ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, και να μην ξεφύγετε από αυτό. 

Εξίσου όμως σημαντικό είναι να εκδοθούν όλες οι απαραίτητες άδειες εργασίας, για την σωστή έκβαση του έργου. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να δημιουργήσει αρκετό άγχος στους ιδιοκτήτες. Για τον λόγο αυτό, στην εταιρεία μας αναλαμβάνουμε την έκδοση όλων των αδειών, καθώς και την παράδοση του έργου εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Εταιρεία 3ης γενιάς
Πάντα με γραπτή εγγύηση

Κοντολούκας Νεκτάριος

Γιατί να μας επιλέξετε

Στην εταιρεία Κοντολούκας Νεκτάριος, χάρη στην πολυετή εμπειρία στον κλάδο των ανακαινίσεων έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται για όλες τις άλλες εργασίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Την ίδια στιγμή, προσφέρουμε εγγύηση τιμής, ενώ ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε σας ανάγκη, σε κάθε στάδιο του έργου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 210 981 1160
Κινητό: 6944 635995
E-mail: kontoloukas.n@gmail.com