Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Τσιμεντοκονία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

2 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια επίστρωση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στην εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Μια επίστρωση που έχει γίνει πραγματική τάση στην ανακαίνιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει.

Είναι ένα δομικό υλικό του οποίου η εφαρμογή προορίζεται μόνο για έμπειρο επαγγελματία. Διαφορετικά, μπορεί να γίνουν λάθη, κατά την εγκατάσταση, που μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της επίστρωσης, η οποία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών λύσεων, προκειμένου να διευκρινίσουμε ή και να επιλύσουμε τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να προκύψουν.     

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης επίστρωσης έχουν γοητεύσει κατασκευαστικές εταιρείες και επαγγελματίες σχεδιασμού και διακόσμησης. Αυτά τα πλεονεκτήματα έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο να επιλέγουν αυτήν την επίστρωση για την ανακαίνιση όλων των τύπων κατοικιών και επιχειρήσεων.

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα πολύ ευέλικτο κάλυμμα με μεγάλη γκάμα διακοσμητικών επιλογών. Μπορούμε να βρούμε τέτοιου είδους δάπεδα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια ή γραφεία. σε τοίχους κουζίνας ή μπάνιου σε πισίνες και βεράντες.

Βασικά πλεονεκτήματα πατητής τσιμεντοκονίας
1. Δεν απαιτούνται οικοδομικές εργασίες και δεν δημιουργούνται μπάζα
Καθώς πρόκειται για συνεχή επίστρωση χωρίς αρμούς διαστολής, δεν απαιτείται η χρήση μηχανημάτων. Εφαρμόζεται πάνω από το επιφανειακό υλικό που πρόκειται να ανακαινιστεί, ανεξάρτητα αν πρόκειται για δάπεδο, τοίχο, οροφή, πισίνα. Δεν απαιτούνται οικοδομικές εργασίες και, επομένως, δεν δημιουργούνται μπάζα. Για να μην αναφέρουμε και την αίσθηση της ευρυχωρίας που φέρνει σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

2. Άριστη πρόσφυση
Η εξαιρετική πρόσφυσή οφείλεται στο ότι είναι ένα εξαιρετικά εύκαμπτο υλικό και μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη ποικιλία υλικών: πλακάκια, κεραμικά, γυψοσανίδες, σοβά, μάρμαρο, σκυρόδεμα…

3. Είναι κατάλληλη τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους
Είναι μια ιδανική επίστρωση για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι σημαντικό να έχετε καλή γνώση του κατάλληλου τύπου για κάθε περίσταση.

4. Το πάχος της επίστρωσης δεν επηρεάζει το δομικό φορτίο
Μία από τις πιο αξιοσημείωτες ιδιαιτερότητες της πατητής τσιμεντοκονίας είναι το ελάχιστο πάχος της, μεταξύ 2 και 3 χιλιοστών. Αυτό το πλεονέκτημα σημαίνει ότι όποιο και αν είναι το υλικό στο οποίο θα εφαρμοστεί η λεία επίστρωση, δεν θα επηρεάσει το δομικό φορτίο του εν λόγω κτιρίου.

5.
Είναι πολύ ανθεκτική
Σε αντίθεση με άλλες επιστρώσεις, ξεχωρίζει ως ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που δεν ραγίζει. Οι ιδιότητές του δεν χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά συνεχίζει να είναι μια επίστρωση που είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στα χτυπήματα, τις γρατσουνιές και το ηλιακό φως, μεταξύ πολλών άλλων.

6. Πολλαπλά φινιρίσματα και χρώματα
Οι υφές που μπορούν να επιτευχθούν είναι μοναδικές. Πολλαπλά φινιρίσματα ανάλογα με την εφαρμογή, την επιλεγμένη χρωστική ουσία και, κυρίως, το σφραγιστικό που θα χρησιμοποιηθεί.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία βερνικιών, ανάλογα με το φινίρισμα που θέλετε να δώσετε στην επιφάνεια: γυαλιστερό φινίρισμα, ματ, σούπερ ματ, σατινέ ακόμα και αντιολισθητικό και αδιάβροχο. Επίσης μια ευρεία παλέτα χρωμάτων, που δίνουν στις επιφάνειες τη δική τους προσωπικότητα.

7. Αδιάβροχο και αντιολισθητικό αποτέλεσμα
Ένας από τους χώρους όπου η χρήση της πατητής τσιμεντοκονίας είναι πιο διαδεδομένη είναι στα μπάνια. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η επίστρωση μπορεί να προσφέρει αδιάβροχο φινίρισμα, εάν χρησιμοποιήσουμε στεγανωτικό που της δίνει αυτή την ικανότητα. Ένα αντιολισθητικό φινίρισμα, επίσης, κάνει την επιφάνεια να μη γλιστράει πια!

8.
Ενδοδαπέδια θέρμανση σε πατητή τσιμεντοκονία
Το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η καλή θερμική της αγωγιμότητα, που την κάνει απόλυτα συμβατό με την ενδοδαπέδια θέρμανση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα τα καλύτερα δομικά υλικά για ενδοδαπέδια θέρμανση.
.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι, εάν χρησιμοποιήσουμε ποιοτικό υλικό και η εφαρμογή γίνει από επαγγελματία δεν θα έχει κανένα μειονέκτημα. Η εμφάνιση ρωγμών, σημαδιών και λεκέδων, τα αποδίδουμε κυρίως σε αστοχίες κατά την εφαρμογή της ή στην κακή κατάσταση του υποστρώματος που χρησιμεύει ως η βάση για τη νέα επίστρωση. .

Τι πρέπει να προσέξετε, για να μην προκύψουν προβλήματα
Η εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας έχει πολύ συγκεκριμένα βήματα. Η πραγματοποίηση λαθών στη διαδικασία, ειδικά στο αστάρωμα και τη σφράγιση, θα οδηγήσει αυτόματα σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Επομένως, επιμένουμε ότι η τοποθέτηση πρέπει να γίνεται από επαγγελματία. Παρακάτω περιγράφουμε τα πιο συχνά λάθη κατά την εφαρμογή.

1. Εφαρμογή σε πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Η ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος για την εφαρμογή είναι μεταξύ 15ºC και 25ºC. Εάν η επίστρωση τοποθετηθεί σε θερμοκρασία κάτω από 15ºC ή πάνω από 25ºC, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα.
Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, για παράδειγμα, κατά τη χειμερινή περίοδο, η επιφάνεια που καλύπτουμε μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να σκληρύνει σωστά. Από την άλλη, εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, θα σκληρύνει πολύ γρήγορα.

2. Λανθασμένη ανάμειξη της χρωστικής
Η σωστή χρωστική του μικροτσιμέντου είναι το κλειδί. Εάν δεν ακολουθήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες και τη δοσολογία, μπορεί να υπάρχει περίσσεια συστάδων που προκαλούν σκοτεινές λωρίδες στην επιφάνεια επικάλυψης.

3. Μη τήρηση των βημάτων κατά την τοποθέτηση
Η εφαρμογή απαιτεί ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα και η μη τήρησή τους μπορεί να αποβεί μοιραία για το τελικό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, η τοποθέτηση σε δάπεδα ή τοίχους δεν είναι η ίδια και η αποτυχία ρύθμισης του ήδη υπάρχοντος υποστρώματος προς επίστρωση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Ρωγμές στην επίστρωση πατητής τσιμεντοκονίας
Εφόσον πρόκειτα για ένα τόσο ανθεκτικό και σκληρό επίχρισμα, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που επιφάνειες παρουσιάζουν ραγίσματα; Για τρεις, κυρίως, λόγους, που θα σας εξηγήσουμε αμέσως:

1. Κακής ποιότητας τσιμέντο
Όσο χαμηλότερη είναι η ποιότητα της επίστρωσης, τόσο πιο πιθανό είναι να ραγίσει με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην τσιγκουνευτείτε στην ποιότητα. Καλύτερη ποιότητα σημαίνει εξαιρετική απόδοση και αντοχή.

2. Ρωγμές λόγω πλήρωσης των αρμών διαστολής
Όπως προαναφέραμε, η επικάλυψη δεν απαιτεί αρμούς διαστολής, καθώς είναι συνεχής επίστρωση. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσέχουμε πολύ το υπόστρωμα στο οποίο την εφαρμόζουμε.
Εάν τοποθετήσουμε τσιμεντοκονία σε επιφάνεια με αρμούς διαστολής, είναι πολύ σημαντικό να μην τις γεμίζουμε, καθώς, τότε, μπορεί να ραγίσουν.

3. Ρωγμές λόγω κακών συνθηκών υποστρώματος
Εάν το υπόστρωμα στο οποίο πρόκειται να τοποθετήσουμε το τσιμέντο δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να το επισκευάσουμε, ειδάλλως θα καταλήξει να ραγίσει λόγω της κακής κατάστασης του υπάρχοντος υποστρώματος, το οποίο λειτουργεί ως βάση.

4. Ρωγμές σε παρκέ δάπεδα
Το παρκέ και η πατητή τσιμεντοκονία δεν τα πάνε καλά, γιατί το παρκέ είναι ένα υλικό που υπόκειται σε αλλαγές, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως είναι η υγρασία. Η υγρασία κάνει το παρκέ να διαστέλλεται και να συστέλλεται, οπότε αν εφαρμόσουμε μικροτσιμέντο πάνω του, θα καταλήξει να ραγίσει.
Επιπλέον το παρκέ είναι μια ασταθής επιφάνεια με μεγάλο αριθμό κινητών αρμών.

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα των αναδιαμορφώσεων και κατασκευών από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 981 11606944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε την επισκευή ή ανακαίνιση που χρειάζεστε και που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.