Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Πως να κάνω υδραυλική εγκατάσταση;

28 Μαρτίου, 2023

Facebook
Twitter

Τα υδραυλικά μπορεί να φαίνονται τρομακτικά στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να αναλυθούν σε μερικά βασικά στοιχεία. Η εταιρεία μας Νεκτάριος Κοντολούκας σας παρουσιάζει παρακάτω ένας οδηγός για το πώς εγκαθίσταται ένα υδραυλικό σύστημα.

Υδραυλικές εργασίες όπως η τοποθέτηση των αποχετευτικών σωλήνων —δηλαδή, το σύστημα με το οποίο η γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού συνδέεται με το δημοτικό σύστημα αποχέτευσης— σηματοδοτεί την έναρξη της εγκατάστασης του υδραυλικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει πριν χυθεί η βάση από σκυρόδεμα.

Η πρώτη φάση ακατέργαστων υδραυλικώ εγκαταστάσεων
Αυτό που ονομάζεται φάση ακατέργαστων υδραυλικών εγκαταστάσεων —όπου οι βασικές γραμμές τοποθετούνται χωρίς να πραγματοποιούνται οι τελικές συνδέσεις—συμβαίνει όταν ολοκληρωθεί το πλαίσιο, αλλά πριν κρεμάσετε τη γυψοσανίδα. Οι κύριες αποχετεύσεις είναι όλες εγκατεστημένες και συνδεδεμένες με έναν κάθετο σωλήνα αποστράγγισης με τον οποίο τροφοδοτούνται οι υπόλοιποι σωλήνες αποστράγγισης.  Τα απόβλητα ή το νερό ρέουν προς τα κάτω και ένας αεραγωγός στο επάνω μέρος επιτρέπει στον αέρα να εισέλθει στο σύστημα και ο οποίος επιτρέπει στο νερό να ρέει ελεύθερα. Σε αυτό το στάδιο τοποθετούνται επίσης εξαρτήματα αποστράγγισης για νεροχύτες και μπανιέρες, όπως και οι σωλήνες παροχής νερού και οι φλάντζες τουαλέτας.

Τοποθέτηση μεγάλων υδραυλικών ειδών
Τα υδραυλικά είδη, όπως τα ντους και οι μπανιέρες, είναι συχνά πολύ μεγάλα για να τα τοποθετήσετε όταν πλαισιωθούν οι πόρτες και οι τοίχοι. Οποιαδήποτε εξαρτήματα μεγαλύτερα από τους νεροχύτες συνήθως στερεώνονται προτού πλαισιωθούν οι τοίχοι.

Σύνδεση των φωτιστικών
Οι νεροχύτες και οι τουαλέτες έχουν ρυθμιστεί να διαρκέσουν, αφού τελειώσουν οι τοίχοι και το δάπεδο. Από εκεί, όλα τα φωτιστικά μπορούν να συνδεθούν με τα συστήματα παροχής και αποχέτευσης.

Σύστημα ύδρευσης
Η παροχή νερού υπό πίεση εισέρχεται στο σπίτι μέσω μιας κύριας γραμμής. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί κάτω από τη γραμμή παγετού – το βάθος στο οποίο θα παγώσουν τα υπόγεια ύδατα – για να μην παγώσει η γραμμή και να καταστρέψει τους σωλήνες σας.

Μόλις η κύρια γραμμή εισέλθει στο σπίτι, χωρίζεται σε δύο γραμμές. Η μία γραμμή παρέχει κρύο νερό ενώ η άλλη συνδέεται με το σύστημα ζεστού νερού. Από εκεί, κάθε συσκευή ή εξάρτημα παρέχει και ζεστό και κρύο νερό.

Σύστημα αποχέτευσης
Το σύστημα αποστράγγισης αποτελείται από τον κύριο σωλήνα εξαερισμού και εδάφους (που ήδη αναφέραμε) και τις αποχετεύσεις απορριμμάτων που συνδέονται με αυτήν. Ο κύριος σωλήνας κατευθύνει τα απόβλητα στην κύρια γραμμή αποχέτευσης, η οποία εξέρχεται από το σπίτι κάτω από τη γραμμή παγετού. Από εκεί μπορεί να συνδεθεί στο δημοτικό αποχετευτικό σύστημα ή να τρέξει σε μια προσωπική σηπτική δεξαμενή.

Σωλήνες εξαερισμού
Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να ανατρέψετε ένα μπουκάλι υγρού κρατώντας το κάθετα, θα ξέρετε γιατί οι σωλήνες εξαερισμού είναι απαραίτητοι.

Μια σταθερή πηγή αέρα εμποδίζει το σχηματισμό νερού στους σωλήνες αποχέτευσης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το φράξιμό τους. Τα περισσότερα εξαρτήματα και συσκευές μπορούν να μοιράζονται έναν κοινό αεραγωγό, αρκεί να είναι συνδεδεμένα σε μια συγκεκριμένη απόσταση το ένα από το άλλο. Εάν όχι, πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωριστός σωλήνας εξαερισμού.

Όλοι οι σωλήνες εξαερισμού συνδέονται γενικά με τον κεντρικό αγωγό, επιτρέποντας τον αερισμό μέσω του αεραγωγού. Μερικές φορές οι ξεχωριστοί αεραγωγοί πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι ξεχωριστά, εάν η διάταξη του σπιτιού δεν επιτρέπει την εύκολη σύνδεση.

Παγίδες
Οι παγίδες είναι γενικά το πιο αναγνωρίσιμο μέρος του υδραυλικού συστήματος. Είναι οι σωλήνες σχήματος U που συνδέονται με το κάτω μέρος των ντους, των νεροχυτών ή των αποχετεύσεων της μπανιέρας. Ο ρόλος τους είναι να συγκρατούν μια μικρή ποσότητα νερού για να αποτρέψουν τα αέρια της αποχέτευσης από το να εισέλθουν στο σπίτι.

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα των αναδιαμορφόσεων και κατασκευών από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας, στα τηλέφωνα 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε την επισκευή ή ανακαίνιση που χρειάζεστε και που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.