Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Πώς να ανακαινίσω το σπίτι μου

2 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Εάν ονειρεύεστε μια μεγάλη και εκ βάθρων ανακαίνιση σπιτιού, θεωρήστε τις συμβουλές μας το σχέδιο της επιτυχίας σας.

Έπειτα από μήνες ή, ακόμη, και χρόνια αποταμίευσης και ονείρων, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια ανακαίνιση του σπιτιού σας και ανυπομονείτε να ξεκινήσουν οι βελτιώσεις. Και όμως ξέρετε ότι δεσμεύεστε για ένα μακρύ έργο που, οπωσδήποτε, θα διαταράξει την κανονική σας ρουτίνα.

Υπάρχουν τόσα πολλά να διαχειριστείτε και η διαδικασία μπορεί να είναι γεμάτη άγνωστα μονοπάτια. Σίγουρα δεν υπάρχει ένας οδηγός να αποφύγετε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, ωστόσο η σωστή καθοδήγηση μπορεί να βελτιώσει αυτό το ταξίδι.

Η καλύτερη συμβουλή, που θα πρέπει να σας δώσουμε για τη διαδικασία ανακαίνισης είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στον προγραμματισμό τόσο πιο ομαλά είναι πιθανό να εκτελεστεί το έργο. Πηγαίνετε λοιπόν αργά στην αρχή και ακολουθήστε τις συμβουλές μας.                                     
Επιλέξτε το σωστό σημείο εκκίνησης

Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά να ανακαινίσουν ολόκληρο το σπίτι τους ταυτόχρονα.  Οι κουζίνες και τα μπάνια είναι συνήθως καλοί υποψήφιοι για να τα ανακαινίσετε πρώτα, καθώς, μάλιστα, είναι και τα δύο πολύ σημαντικά για το πώς λειτουργεί το σπίτι.

Ασφαλώς μπορείτε και να ξεκινήσετε με μια συνολική ανακαίνιση, εφόσον υπάρχει ο προϋπολογισμός, καθώς θα εξοικονομήσετε υλικά παραγγέλνοντάς τα όλα ταυτόχρονα και η προσφορά του αναδόχου θα είναι συνήθως μικρότερη για μία μεγάλη εργασία έναντι πολλών μικρότερων.

Σχηματίστε μια εικόνα που σας αρέσει

Εμπνευστείτε από περιοδικά. Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες για αυτή τη διαδικασία και επιλέξτε τις πολύ αγαπημένες σας εικόνες και μετακινήστε τις σε έναν νέο φάκελο. Θα διαπιστώσετε, σίγουρα, ότι είναι όλες πολύ παρόμοιες ή ότι υπάρχουν στοιχεία που επαναλαμβάνονται σε κάθε μία. Χρησιμοποιήστε αυτό το στιλ, για να σας καθοδηγήσει.

Αναπτύξτε έναν προϋπολογισμό

Μόλις κατανοήσετε τους πόρους σας και διαμορφώσετε τον προϋπολογισμό σας, επικοινωνήστε με εταιρείες ανακαινίσεων και πάρτε προσφορές. Μην πέσετε στην παγίδα να επιλέξετε αμέσως τη φθηνότερη, αλλά εξετάστε προσεκτικά και τις εγγυήσεις που σας δίνονται για τις ανακαινίσεις και επισκευές, όπως επίσης και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν.       

Στη συνέχεια, φτιάξτε μια λίστα με τις προτεραιότητές σας, χωρίζοντάς τις σε πιο σημαντικές και σε λιγότερο σημαντικές. Πώς να αποφασίσετε ποιες είναι ποιες; Τα πιο σημαντικά είναι τα χαρακτηριστικά που θα αλλάξουν τον τρόπο που ζείτε στον χώρο. Αυτά είναι τα πράγματα με τα οποία δεν θέλετε να συμβιβαστείτε, επειδή είναι απαραίτητα για τον τρόπο ζωής ή το όραμά σας.

Έλεγχος της δουλειάς του εργολάβου

Όπως προαναφέραμε, δεν πρέπει να βιαστείτε όταν προσλαμβάνετε τους επαγγελματίες που θα ανακαινίσουν το σπίτι σας. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι υπεύθυνοι, αξιόπιστοι και ακριβείς ότι σας δίνουν εγγυήσεις για τη διάρκεια και την ποιότητα της δουλειάς τους.
Αναζητήστε σημάδια επαγγελματισμού. Θέλετε, οπωσδήποτε, επαγγελματικές κάρτες, απόδειξη όλων των απαιτούμενων αδειών και ασφάλισης, μια επίσημη εκτίμηση και ένα συμβόλαιο που να διευκρινίζει την εργασία, το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα πληρωμών.

Ανατροπές στην πορεία των εργασιών

Ο δρόμος προς μια ολική ανακαίνιση δεν είναι πάντα στρωμένος με ρόδα, πάντα κάποια εξωγενής δυσκολία θα προκύψει που μπορεί να ανατρέψει για λίγο ή να καθυστερήσει την πορεία του. Όπως, για παράδειγμα, μια καθυστέρηση σε παραγγελία υλικών ή ακόμη και οι κακές καιρικές συνθήκες. Αυτό δεν πρέπει να σας στενοχωρεί ή να σας απακαρδιώνει, άλλωστε για αυτό επιλέξατε τους εργολάβους που θα την ολοκληρώσουν, γιατί θα γνωρίζουν, λόγω εμπειρίας, πώς να τα προσπεράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Κάτι μπορεί να καθυστερήσει, αλλά κάτι άλλο μέχρι τότε μπορεί να έχει ολοκληρωθεί.


Επικοινωνήστε αποτελεσματικά       


Όταν πρόκειται να μεταδώσετε τις ιδέες σας είναι καλό να χρησιμοποείτε εικόνες. Είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξηγήσετε αυτό που θέλετε, γι
ατί οι σχεδιαστές καιοιεργολάβοι μπορούν να τις κατανοήσουν καλύτερα.

Επιπλέον με τις εικόνες, μπορείτε απλώς να υποδείξετε κάτι που σας αρέσει, όταν δεν γνωρίζετε τον τεχνικό όρο για αυτό.

Και, κάπως έτσι, με εμπιστοσύνη στην εταιρεία, στην οποία έχετε αναθέσει, ίσως και χωρίς, τελικά, να το καταλάβετε, η ανακαίνισή σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία μας θα καθαρίσει τον χώρο σας να σας τον παραδώσει, αλλά πριν θα κάνουμε έναν τελευταίο έλεγχο σε όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να είμαστε σίγουροι πως το σπίτι σας είναι έτοιμο και ολοκληρωμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Μείνετε σε επαφή με την εταιρεία ανακαίνισης


Μείνετε σε επαφή με την ομάδα ανακαίνισης σας, εάν πιστεύετε ότι μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε ξανά μαζί τους. Ενισχύστε την καλή σας σχέση παρέχοντας παραπομπές ή γράφοντας μια θετική διαδικτυακή κριτική.

Στη συνέχεια χαλαρώστε και απολαύστε την τελική ανακαίνιση, μέχρι, ίσως, να είστε έτοιμοι να αρχίσετε να σκέφτεστε την επόμενη αναδιαμόρφωση που θα θέλετε να κάνετε!

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα των αναδιαμορφώσεων και κατασκευών από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Καλέστε μας στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε την επισκευή ή ανακαίνιση που χρειάζεστε και που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.