Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Πώς να ανακαινίσω το μπάνιο μου

27 Μαρτίου, 2023

Facebook
Twitter

Είστε έτοιμοι να ανακαινίσετε το μπάνιο σας;

Πριν ξεκινήσετε θα ήταν καλό να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας έτσι ώστε να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που επιθυμείτε!

Το μυστικό για να πετύχει η ανακαίνιση μπάνιου είναι ο σταθερός σχεδιασμός, τόσο για να καθορίσετε τι θέλετε από τον χώρο όσο και στο να γνωρίζετε τι να ζητήσετε από τον σχεδιαστή και τον εργολάβο σας.

Ως σημείο εκκίνησης, σκεφτείτε τη λειτουργικότητά του, καθώς είναι το δωμάτιο του σπιτιού που χρησιμοποιείται συχνά και, φυσικά, πολλές φορές την ημέρα.

Επίσης σκεφτείτε αν θέλετε να είναι ένας χώρος χαλάρωσης ή απλά ένας πρακτικός χώρος, αλλά και την εμφάνιση που επιθυμείτε να έχει, παραδοσιακή ή πιο μοντέρνα.

Δοκιμάστε να κρατήσετε κάποιες σημειώσεις στιλ, υλικών και χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να έχετε μια αίσθηση του τι λειτουργεί για εσάς στο σύνολό και να μπορέσετε να μεταφέρετε το όραμά σας στον σχεδιαστή.

Μπορείτε επίσης να κρατήσετε κάποιες φωτογραφίες από μπάνια ή επιμέρους προϊόντα που σας αρέσουν, όπως η βρύση ή το σχήμα του μπάνιου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν χρειάζεται να ακολουθείτε τις τάσεις. Επιλέξτε τα αντικείμενα που σας κάνουν να νιώθετε καλά στο χώρο σας. Ο σχεδιαστής μπορεί να σας βοηθήσει με επενδύσεις τοίχου και δαπέδου, χρώματα, σχήματα βρύσης, μεγέθη μπάνιου και φινίρισμα.

Μία πολύ συνηθισμένη ερώτηση, όσον αφορά στην ανακαίνιση μπάνιου, είναι αν μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη ή θα ήταν πολύ δαπανηρό, αλλά και χρονοβόρο, για να αλλάξουν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις;

Ένας σχεδιαστής μπάνιου πάντα θα γνωρίζει εάν είναι εφικτό να αλλάξει τη διάταξή σας. Σε κάποιο βαθμό, το πόσο μπορείτε να αλλάξετε μια διάταξη θα εξαρτηθεί από το αν ζείτε σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα, από τον τρόπο κατασκευής του (δάπεδα με δοκούς ή συμπαγείς πλάκες από σκυρόδεμα), πού βρίσκονται οι υπάρχοντες σωλήνες εδάφους και αν είναι εφικτό (οικονομικά, αλλά και πρακτικά) να μετακινηθούν.

Ο σχεδιαστής θα επιθεωρήσει τον χώρο σας και αξίζει να του ζητήσετε να εξετάσει εάν είναι δυνατές άλλες διατάξεις, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι θα είναι. Συχνά, είναι εφικτό να «βρεθεί» χώρος, χρησιμοποιώντας παλαιότερα κλειστούς τοίχους ή «δανειζόμενοι» χώρο από παρακείμενες αχρησιμοποίητες περιοχές για να αυξηθούν οι επιλογές.

Πολύ σημαντικός, επίσης, είναι και ο φωτισμός του μπάνιου.

Ποιο είδος φωτισμού, όμως, είναι καλύτερο σε ένα μπάνιο;
Τα φώτα μπάνιου μπορεί να είναι δύσκολα, καθώς πρέπει να έχουν προστασία εισόδου, για λόγους ασφαλείας, λόγω του ατμού και της υγρασίας.

Γενικά τα φώτα στο ντουλάπι τοίχου ή ένας έξυπνος καθρέφτης είναι μια αποτελεσματική και συχνή επιλογή.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν νυχτερινά φώτα χαμηλού επιπέδου σε έναν αισθητήρα, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανάβετε τα κύρια φώτα τη νύχτα.

Σημαντική επίσης είναι η επιλογή θέρμανσης.
Καθώς το δάπεδο του μπάνιου σας θα είναι, πιθανότατα, μια δροσερή, σκληρή επιφάνεια, αξίζει να σκεφτείτε την ενδοδαπέδια θέρμανση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με καλοριφέρ για πετσέτες.

Τι γίνεται, όμως, με την αποθήκευση;
Το κλειδί για να διατηρήσετε το νέο σας μπάνιο λειτουργικό και πρακτικό είναι να έχετε καλό αποθηκευτικό χώρο, γι’ αυτό σκεφτείτε τι θα θέλατε να αποθηκεύετε εκεί – κλινοσκεπάσματα και πετσέτες ή απλώς προϊόντα περιποίησης; Και μην απορρίπτετε τον χώρο ως πολύ μικρό για αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων μέχρι να μιλήσετε με τον σχεδιαστή σας, καθώς μπορεί να βρει μέρη ακόμη και για αυτό.

Η αποθήκευση για τα προϊόντα καθαρισμού, το ρολό τουαλέτας και τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να είναι κάτω από τη λεκάνη, δίπλα ή πάνω από την τουαλέτα, ακόμη και πίσω από το πάνελ του μπάνιου. Σκεφτείτε επίσης τυχόν προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να θέλετε να αποθηκεύσετε.

Πόσο η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να διαταράξει την καθημερινότητά σας;
Εκτός και αν πρόκειται για μια πολύ απλή αντικατάσταση, να ξέρετε ότι σίγουρα θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Ακόμα κι αν οι εργολάβοι εργάζονται μόνο σε ένα μικρό μπάνιο, θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές ειδικότητες, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, διακοσμητές, που θα απασχοληθούν στην αναδιαμόρφωση του μπανιου σας.

Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, είναι πώς θα επεξεργαστείτε και θα μοιράσετε τον προϋπολογισμό σας.
Το κλειδί σε αυτό είναι να απαριθμήσετε όλα όσα χρειάζεστε, αλλά και μπορεί να χρειαστείτε.
Υπολογίζετε, λοιπόν, το κόστος του κατασκευαστή, τα ηλεκτρικά και υδραυλικά, τα πλακάκια και τη διακόσμηση, συν το κόστος των φωτιστικών.

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα της αναδιαμόρφωσης μπάνιου από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Καλέστε μας στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε μια ανακαίνιση μπάνιου που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.