Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση σπιτιού

19 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Πώς να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό για μια ανακαίνιση σπιτιού   

Το να μπορέσετε να ακολουθήσετε έναν προϋπολογισμό είναι πάντα μια πρόκληση. Η δημιουργία ενός προϋπολογισμού για ένα μεγάλο έργο που δεν έχετε ξανακάνει είναι μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Όσον αφορά στο κόστος για την ανακαίνιση σπιτιού, η δημιουργία ενός εφικτού προϋπολογισμού απαιτεί λεπτομερές σχέδιο και ενδελεχή έρευνα.

Όταν αποφασίζετε για τον προϋπολογισμό ανακαίνισης του σπιτιού σας, μπορεί να είναι ευκολότερο και πιο προσιτό, να ιεραρχήσετε τα έργα ανά δωμάτιο και να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό γύρω από το κόστος κάθε μεμονωμένου έργου.

Προκειμένου, λοιπόν, να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό ανακαίνισης που θα σας εμποδίσει να κάνετε υπερβολικές δαπάνες, σας προτείνουμε να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για τη δική σας διευκόλυνση. Πόσα πρέπει να ξοδέψετε για μια ανακαίνιση σπιτιού; Για να πάρετε μια κατά προσέγγιση ιδέα για το ποιος θα πρέπει να είναι ο προϋπολογισμός σας για την ανακαίνιση, σκεφτείτε την αξία του σπιτιού σας στο σύνολό του. Δεν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερο από 10 έως 15 τοις εκατό της αξίας του σπιτιού. Εάν ξοδέψετε περισσότερα, η αξία της ανακαίνισης δεν θα προσθέσει αναλογικά στην αξία του σπιτιού σας. Τις περισσότερες φορές, είναι πραγματικά δύσκολο για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού να ξέρει από πού να ξεκινήσει. Σας συνιστούμε να φέρετε έναν εργολάβο κατασκευής και σχεδιασμού από νωρίς στη διαδικασία. Στην αρχική τους διαβούλευση μπορείτε να μιλήσετε για τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σας και να σας καθοδηγήσουν υπεύθυνα σε ένα έργο που είναι ρεαλιστικό για τον προϋπολογισμό σας. Καθορίστε τη χρηματοδότηση πριν ολοκληρώσετε τον προϋπολογισμό σας Πριν ορίσετε τον προϋπολογισμό για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, πρέπει να προσδιορίσετε πώς τη χρηματοδοτείτε. Μόλις γνωρίζετε πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε, αφήστε στην άκρη 10 έως 20 τοις εκατό των διαθέσιμων κεφαλαίων σας για απροσδόκητα έξοδα. Αυτό είναι σημαντικό. Κάτι θα πάει στραβά ή θα κοστίσει περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Αφαιρώντας ένα ποσοστό πριν ξεκινήσετε, ξέρετε ότι θα έχετε τα διαθέσιμα κεφάλαια για να ολοκληρώσετε το έργο σας, ό,τι κι αν συμβεί. Αφού αποφασίσετε πόσα θα ξοδέψετε, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές σχέδιο και προϋπολογισμό. Βήματα για τη δημιουργία ενός λεπτομερούς προϋπολογισμού ανακαίνισης σπιτιού Βήμα 1: Δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες ανακαίνισης Ο ευκολότερος τρόπος για να μπορέσετε να μείνετε εντός προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης είναι να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε. Δημιουργήστε μια λίστα με όλα όσα θα θέλατε να περιλαμβάνει το έργο και, στη συνέχεια, διαχωρίστε τα στοιχεία σε ανάγκες πρώτα και επιθυμίες μετά. Το να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά

εξοικονομεί χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας: Τι θέλετε από αυτό το έργο; Ποιες λεπτομέρειες απαιτούνται για επιτύχετε το ποθητό αποτέλεσμα; Σε τι είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε; Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα λεπτομερές σχέδιο αναδιαμόρφωσης με εκτιμήσεις κόστους Αφού θέσετε τον στόχο για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, δημιουργήστε ένα λεπτομερές πλάνο που περιλαμβάνει το αναμενόμενο κόστος. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό αναδιαμόρφωσης και να επικοινωνήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε με τους εργολάβους σας. Δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο που περιλαμβάνει κάθε τμήμα του έργου και το εκτιμώμενο κόστος για εργασία και υλικά.

Επιλέξτε φωτιστικά και φινιρίσματα και υπολογίστε τι θα ξοδέψετε σε αυτά.

Συμπεριλάβετε χρώμα, πόμολα, βρύσες, πλακάκια, δάπεδα και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστείτε. Συμπεριλάβετε τις συσκευές που θέλετε και τι περιμένετε να ξοδέψετε σε αυτές. Συμπεριλάβετε το κόστος εγκατάστασης, παράδοσης και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να απορρίψετε τις συσκευές. Σκεφτείτε τι έξοδα διαβίωσης θα επιβαρυνθείτε κατά τη διάρκεια του έργου σας. Λάβετε υπόψη το κόστος διαβίωσης χωρίς λειτουργική κουζίνα ή μπάνιο, την ενδεχόμενη διαμονή εκτός σπιτιού κατά τη διάρκεια του έργου σας και συμπεριλάβετε αυτά τα έξοδα στο υπολογιστικό φύλλο σας. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που είναι αρκετά λεπτομερές και περιλαμβάνει την επιλογή των φινιρισμάτων και των φωτιστικών σας, οι συνομιλίες σας με τους εργολάβους μπορούν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο κόστος εργασίας και στις εκτιμήσεις του χρόνου περάτωσης του έργου.

Μην ξεχνάτε να κάνετε προϋπολογισμό ακόμη και για μικρά πράγματα. Μπορεί να χρειαστείτε πινέλα, ταινία, γυαλόχαρτο, πανάκια, εργαλεία χειρός και άλλες προμήθειες. Μπορεί να μην κοστίζουν πολλά, αλλά σίγουρα θα προσθέσουν κάποιο ποσό στον προϋπολογισμό σας. Βήμα 3: Ζητήστε προσφορές από διάφορους εργολάβους Γνωρίζοντας πλέον τι χρειάζεστε, τι θέλετε και τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσετε για κάθε είδος είναι η ώρα να βρείτε τον ανάδοχο που μπορεί να ολοκληρώσει το έργο σας εντός του προϋπολογισμού σας. Βρείτε τοπικές εταιρείες με καλές κριτικές και ζητήστε τους να δημιουργήσουν μια προσφορά για το έργο σας. Λάβετε προσφορές από τουλάχιστον τρεις εταιρείες για να συγκρίνετε με ακρίβεια το κόστος. Κατά την επιλογή εργολάβου: Ολοκληρώστε τις συνεντεύξεις και ελέγξτε τις αναφορές τους. Να είστε πολύ σαφείς τόσο για το έργο σας όσο και για τον προϋπολογισμό   αναδιαμόρφωσής σας. Εάν ο ανάδοχός σας γνωρίζει ότι ακολουθείτε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, θα είναι πιο πιθανό να μιλήσει μαζί σας για πρόσθετα έξοδα, χρονικές καθυστερήσεις και αλλαγές στο έργο. Βεβαιωθείτε ότι ο ανάδοχος κατανοεί πλήρως τις ανάγκες σας και έχει ξεκάθαρη ιδέα για το πώς σκοπεύετε να δώσετε προτεραιότητα σε μέρη του έργου. Μιλήστε για το πώς θα προσεγγίσετε τυχόν απρόβλεπτα ζητήματα και πώς θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό του έργου. Εάν η προσφορά κάποιου αναδόχου είναι πολύ χαμηλότερη από τους άλλους, θα σας προτείναμε να την αγνοήσετε. Το φτηνό εργατικό δυναμικό ακούγεται ελκυστικό, αλλά ανοίγει την πόρτα σε λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν περισσότερα χρήματα αργότερα. Χρησιμοποιήστε ανταγωνιστικές προσφορές, για να διαπραγματευτείτε με τον εργολάβο που προτιμάτε. Εάν καμία από τις εκτιμήσεις του εργολάβου δεν ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας για την αναδιαμόρφωση, περιορίστε το έργο μέχρι να είστε άνετοι με το κόστος. Χρησιμοποιήστε τη λίστα με τα θέλω και τις ανάγκες σας για να εξαλείψετε μέρη του έργου που θεωρούσατε προηγουμένως λιγότερο σημαντικά. Αφού επιλέξετε τον ανάδοχό σας, ζητήστε του να εξετάσει το σχέδιο του έργου σας και τον προϋπολογισμό ανακαίνισης σπιτιού για να δείτε εάν υπάρχουν κάποιο κόστη που μπορεί να έχετε παραβλέψει. Χρησιμοποιήστε την εκτίμηση του αναδόχου καθώς και τα σχόλια για να κάνετε μια τελική ενημέρωση στο σχέδιο του έργου σας πριν ξεκινήσετε τις εργασίες για να βεβαιωθείτε ότι το τελικό έργο παραμένει στον προϋπολογισμό. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα προσεκτικά βήματα για τον προγραμματισμό και τη μείωση του κόστους κάθε μέρους του έργου σας, θα μπορείτε να είστε σε θέση να ολοκληρώσετε το έργο σας εντός του προϋπολογισμού αναδιαμόρφωσης που είχατε θέσει εξαρχής.

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα των αναδιαμορφώσεων και κατασκευών από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Καλέστε μας στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε την επισκευή ή ανακαίνιση που χρειάζεστε και που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.