Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Ενεργειακό μπάνιο

19 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Φιλική προς το περιβάλλον ανακαίνιση μπάνιου για εξοικονόμηση ενέργειας

Ένας εύκολος τρόπος για να ζήσουμε πιο βιώσιμα είναι να βρούμε τρόπους να κάνουμε τα σπίτια μας πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Ένα δωμάτιο όπου μπορούν να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις είναι το μπάνιο, όπου συχνά χρησιμοποιούμε υπερβολικές ποσότητες νερού και ενέργειας. Ευτυχώς, αυτές τις μέρες υπάρχουν αρκετές οικονομικές και αποδοτικές σύγχρονες τεχνολογίες για να αναβαθμίσετε το μπάνιο σας για να μειώσετε τη σπατάλη ενέργειας και νερού. Από τις βρύσες χαμηλής ροής μέχρι τον ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό, οι επιλογές είναι ατελείωτες, με βάση τον προϋπολογισμό σας και το μέγεθος του χώρου σας. Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας σας παρουσιάζει πέντε φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις μπάνιου, προκειμένου να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα και να εξοικονομήσετε σε όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Έξυπνες κεφαλές ντους

Μία από τις πιο εύκολες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε σε ένα μπάνιο είναι να αντικαταστήσετε τις υπάρχουσες κεφαλές ντους με πιο σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα. Οι σύγχρονες κεφαλές ντους, που εξοικονομούν νερό, όχι μόνο ωφελούν το περιβάλλον, αλλά μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος νερού και ενέργειας κάθε μήνα. Η συμβουλή μας είναι να αναζητήσετε κεφαλές ντους με πιστοποίηση, προκειμένου να είστε σίγουροι και εξασφαλισμένοι ότι το προϊόν θα σας εξοικονομήσει περισσότερο νερό από τα τυπικά μοντέλα.

Η βιωσιμότητα είναι, πλέον, εύκολο να επιτευχθεί από το υπόγειο μέχρι τη σοφίτα με τη μετάβαση στην τεχνολογία έξυπνου σπιτιού σε κάθε δωμάτιο. Οι εφαρμογές του έξυπνου σπιτιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σπιτιού σας στη χρήση νερού και ενέργειας. Η σύγχρονη τεχνολογία διαθέτει πλέον μια μεγάλη ποικιλία από έξυπνες λειτουργίες νερού και βρύσης που συνδέονται μέσω μιας εφαρμογής, την οποία μπορείτε να ελέγξετε ακόμη και από απόσταση. Η χρήση της τεχνολογίας για την παύση της ροής του νερού ή την πρόληψη της περιττής σπατάλης νερού μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, καθώς και να καλύψει νωρίς τις διαρροές.
εσωτερικός χώρος μπάνιου
Αξεσουάρ χωρίς πλαστικό
Όσον αφορά τα αξεσουάρ μπάνιου, υπάρχουν πολλές επιλογές για μείωση των απορριμμάτων και εναλλακτικές επιλογές χωρίς πλαστικό. Μικρά αντικείμενα όπως οδοντόβουρτσες από μπαμπού ή επαναχρησιμοποιούμενα βαμβακερά υφάσματα μειώνουν την ποσότητα πλαστικού στους χώρους υγειονομικής ταφής και στους ωκεανούς.

Οι κουρτίνες μπάνιου που περιέχουν PVC είναι γεμάτες χημικές ουσίες, που απελευθερώνονται στον αέρα και έχουν αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και πολλές και σοβαρές επιπτώσεις και στην ανθρώπινη υγεία. Σε αντικατάσταση αυτών των υλικών σας προτείνουμε μια επένδυση PEVA (Πολυαιθυλένιο-συν-οξικό βινύλιο) χωρίς πλαστικό, ενώ εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια κουρτίνα μπάνιου από βιολογικό λινό ή από καθαρό βαμβάκι.

Βιώσιμα υλικά πάγκου
Όταν πρόκειται να κάνετε βιώσιμες αλλαγές στο μπάνιο, οι επιφάνειες πάγκου είναι ένα από τα πιο καίρια σημεία του χώρου και μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η εταιρεία μας Νεκτάριος Κοντολούκας σας συνιστά να αποφεύγετε τους πάγκους laminate σε μπάνια και κουζίνες. Οι πάγκοι laminate περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία μειώνει την ποιότητα του αέρα και δεν είναι ιδανικοί λόγω της ενέργειας και των αερίων του θερμοκηπίου στην παραγωγή τους. Εάν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να αναβαθμίσετε ενεργειακά το μπάνιο σας, δοκιμάστε επιφάνειες από ανακυκλωμένο γυαλί, μπαμπού ή πέτρα που έχουν μεγάλη αντοχή και διάρκεια στην οποιαδήποτε έκθεση σε υγρασία, αλλά και στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
υλικά ανακαίνισης
Έξυπνες πρίζες
Τα περισσότερα μπάνια θα πρέπει να διαθέτουν πρίζες με γειωμένους διακόπτες κυκλώματος σφάλματος, για να είστε βέβαιοι ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα σβήσει αν μπει νερό ή υγρασία στην πρίζα. Αυτό το μέτρο ασφαλείας είναι απαραίτητο για τις πρίζες κοντά στο νεροχύτη ή το ντους, αλλά λίγοι ιδιοκτήτες λαμβάνουν υπόψιν πόσο ασημαντικό είναι να τις αναβαθμίσουν σε έξυπνες πρίζες, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να παρακολουθούν τη χρήση ενέργειας. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν αντίληψη της «ισχύος αναμονής», όταν επιλέγουν νέες συσκευές, ηλεκτρονικά κ.λπ., η οποία αναφέρεται στην ισχύ που καταναλώνει ένα προϊόν όταν δεν χρησιμοποιείται καν. Οι συσκευές στα σπίτια μας συνήθως έχουν χαμηλό επίπεδο ισχύος και αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλη σπατάλη ενέργειας όταν αφήνετε «απενεργοποιημένες» συνδεδεμένες συσκευές.

Για να το διορθώσετε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε συσκευές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Επίσης, η χρήση έξυπνων πριζών σε συνδυασμό με αυτές τις συσκευές επιτρέπει στους χρήστες να μειώσουν την ισχύ και να εξαλείψουν τα υποπροϊόντα κατανάλωσης που δεν χρησιμοποιούνται. Τα έξυπνα χειριστήρια και οι ρυθμίσεις dimmer μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το σβήσιμο των φώτων—ακόμα και αν τα ξεχάσετε αναμμένα. Αυτές οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς καθόλου ταλαιπωρία για σας.

5. Ανθεκτικό και βιώσιμο δάπεδο
Αν ψάχνετε για νέα δάπεδα μπάνιου, επιλέξτε ανθεκτικές και βιώσιμες επιλογές. Η εταιρεία μας σας προτείνει το terrazzo ως μια περιβαλλοντικά ευεργετική λύση δαπέδου. Το Terrazzo παράγεται από υπολείμματα άλλων υλικών πλακιδίων, όπως μάρμαρο και γυαλί, και είναι ταυτόχρονα και ανθεκτικό και μοντέρνο. Εάν ανησυχείτε για τα κρύα πλακάκια κάτω από τα υγρά σας πόδια, σας συμβουλεύουμε να συμπεριλάβετε την ενεργειακά αποδοτική ενδοδαπέδια θέρμανση σε πλακάκια terrazzo, ιδανική ακόμα και για τις πιο κρύες εποχές.

Εάν προτιμάτε το ξύλο από το πλακάκι, δοκιμάστε δάπεδο από μπαμπού σε μισά μπάνια χωρίς ντους ή μπανιέρα. Εάν μπορείτε να διατηρείτε την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα με τον κατάλληλο εξαερισμό και τα δάπεδα στεγνά, είναι μια τέλεια πινελιά ιδιαίτερου και ξεχωριστού στιλ. Το μπαμπού είναι ακόμα πιο ανθεκτικό από το σκληρό ξύλο, επομένως είναι μια ανθεκτική και μακροχρόνια επιλογή για κάθε χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά.

Η εταιρεία Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα της αναδιαμόρφωσης μπάνιου από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Καλέστε μας στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε μια ανακαίνιση μπάνιου που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.