Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Ενεργειακή κουζίνα

19 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Φιλικές προς το περιβάλλον ενός πράσινου σπιτιού δεν έχει μόνο να κάνει με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και την αποθήκευση μπαταριών. Όταν κάνετε οποιαδήποτε ανακαίνιση κουζίνας, σκεφτείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα του σπιτιού σας συνολικά. Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας σας παρουσιάζει κάποιες ιδέες για να κάνετε την κουζίνα σας πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού σας. Μπορείτε και πρέπει να τη διατηρήσετε υγιή μόνο αν την προσέχετε και την αναβαθμίζετε τακτικά. Όμως οι ανακαινίσεις κουζίνας μπορεί να είναι όχι μόνο δαπανηρές αλλά ακόμη και επιβλαβείς για το περιβάλλον. Για αυτό και σας προτείνουμε μερικές ιδέες αναδιαμόρφωσης κουζίνας που θα σας βοηθήσουν να συμβάλετε στη βιωσιμότητα, καθώς πρόκειται για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές αναδιαμόρφωσης. Εξοικονομείτε επίσης κόστος και κινείστε προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Και, το πιο σημαντικό, μπορείτε να σχεδιάσετε την κουζίνα σας βιώσιμα μέσα σε περιορισμένο προϋπολογισμό κάνοντας απλές αλλαγές στον σχεδιασμό σας και στο είδος των προϊόντων που αγοράζετε.
κουζινα σε σπιτι
Ανακυκλωμένα υλικά
Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο υλικό για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας, συμβάλλετε στη διατήρηση των φυσικών πόρων που προορίζονται για την παραγωγή νέων προϊόντων και τη μείωση της υγειονομικής ταφής ταυτόχρονα.

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τα επαναχρησιμοποιημένα και ανακυκλωμένα υλικά επίπλων, όπως τη δημιουργία προσαρμοσμένων ξύλινων επιφανειών για ένα τραπέζι από παλιά βαρέλια κρασιού. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αντικείμενα που αποτελούνται από ανακυκλωμένα συστατικά, όπως γυαλί.

Οικολογικά ντουλάπια κουζίνας
Λόγω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιωσιμότητα, έχετε πλέον πολλές επιλογές για βιώσιμα ντουλάπια σε ελκυστικά σχέδια από ανακυκλωμένο ξύλο. Ίσως να μην χρειαστεί καν να ανακαινίσετε ολόκληρη την κουζίνα σας. Μπορεί να γίνει πιο όμορφη, λειτουργική και βιώσιμη, αντικαθιστώντας μόνο τα ντουλάπια.

Και όλα αυτά είναι δυνατά χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία, με την προϋπόθεση ότι θα προσεγγίσετε τον κατάλληλο προμηθευτή που έχει εξειδίκευση στην παροχή υλικών για μια οικολογική κουζίνα.

Βιώσιμο δάπεδο κουζίνας
Τα πιο δημοφιλή βιώσιμα υλικά για φιλικά προς το περιβάλλον δάπεδα κουζίνας περιλαμβάνουν το λινέλαιο και το φελλό. Έχουν μεγάλη διάρκεια, φυσική εμφάνιση και αίσθηση με διακριτική απόχρωση. Αυτά τα υλικά απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και έχουν καλή αντοχή στην ανάπτυξη μούχλας, σε γρατσουνιές και ζημιές.

Τα οικολογικά πλακάκια δαπέδου κουζίνας διατίθενται τόσο σε συμβατικά όσο και σε μοντέρνα σχέδια. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά ανάλογα με το θέμα που θέλετε για την οικολογική κουζίνα σας.

Οικολογικοί πάγκοι
Ένας πάγκος δεν είναι μόνο ένα εργαλείο χρησιμότητας. Με πολλούς τρόπους, καθορίζει την ατμόσφαιρα της κουζίνας σας. Οι φιλικοί προς το περιβάλλον πάγκοι κουζίνας παρέχουν ανθεκτικότητα, χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική, λόγω των φυσικών χρωμάτων και υφών τους. Μερικά από τα πιο ανθεκτικά φυσικά υλικά, που χρησιμοποιούνται σε φιλικούς προς το περιβάλλον πάγκους, είναι το μπαμπού, το ανακυκλωμένο ξύλο και το ανακυκλωμένο γυαλί.

Ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός
Η ενεργειακή απόδοση δεν είναι μια νέα έννοια. Πιθανότατα, πλέον, γνωρίζετε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού που διατίθενται στην αγορά. Η απόκτηση αυτών των λύσεων φωτισμού είναι αδιαπραγμάτευτη, προκειμένου να κάνετε την κουζίνα σας πράσινη και βιώσιμη.
Για να επιτύχετε φιλικό προς το περιβάλλον φωτισμό κουζίνας, μπορείτε να προσθέσετε έναν διακόπτη dimmer (ο οποίος χρησιμεύει επίσης ως ατμοσφαιρικός φωτισμός) και να εγκαταστήσετε λαμπτήρες LED, αισθητήρες κίνησης και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή σας.
κουζίνα
Οικολογικές συσκευές κουζίνας
Οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές κουζίνας συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πολλών ορυκτών καυσίμων που καίγονται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, εξοικονομούν και στον λογαριασμό ρεύματος.

Για παράδειγμα, ένα ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο πιάτων μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και να καταναλώσει λιγότερο νερό. Επίσης, οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων και τα ψυγεία, μειώνουν τη χρήση ρεύματος.

Εφαρμογή μη τοξικής βαφής
Η νέα μυρωδιά του χρώματος μπορεί να είναι ευχάριστη για τις αισθήσεις κάποιων, αλλά δεν είναι, σίγουρα, υγιεινή. Οι επιβλαβείς χημικές ουσίες που απελευθερώνονται ως αέρια όπως οι VOCs (Volatile Organic Compounds) είναι υπεύθυνες για αυτή τη μυρωδιά που προέρχεται από το χρώμα. Η εισπνοή τους μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σας.

Βραχυπρόθεσμα, οι πτητικές οργανικές ενώσεις μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και ζάλη. Και ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος για την υγεία των VOC περιλαμβάνει σοβαρές ασθένειες. Είναι, λοιπόν,  πολύ σημαντικό να ζητήσετε βαφή χωρίς VOC από τον εργολάβο, που θα αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας σας.

Εφαρμογή σωστών πρακτικών διάθεσης απορριμμάτων
Εάν θέλετε να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα σας με μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων αναδιαμόρφωσης. Το ανακυκλώσιμο υλικό πρέπει να ταξινομηθεί χωριστά κατά την απόρριψη των απορριμμάτων ανακαίνισης.
Εκτός από τα ανακυκλώσιμα απόβλητα, προσέξτε τη συλλογή και τη μεταφορά και των άλλων τύπων απορριμμάτων.   

Αναδιαμορφώνοντας την κουζίνα σας σε φιλική προς το περιβάλλον, δεν θα συμβάλλετε  μόνο στη διάσωση του πλανήτη, αλλά θα δημιουργήσετε επίσης ένα υγιές περιβάλλον για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, εξοικονομώντας μακροπρόθεσμα χρήματα.  

Η εταιρεία Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα της αναδιαμόρφωσης κουζίνας από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας.

Χάρη στην σχολαστική δεξιοτεχνία, την τεράστια γνώση και τα υλικά υψηλής ποιότητας, η κουζίνα σας θα μεταμορφωθεί όμορφα και καθαρά, χωρίς να χρειαστεί κανένας κόπος από εσάς. Καλέστε μας σήμερα στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.