Αγίου Αλεξάνδρου 81 & Πλειάδων 7, Παλαιό Φάληρο

Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού: Τι να προσέξετε

20 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter

Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού που πρέπει να αποφύγετε
 

                                                   

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών επιλέγουν να κάνουν «μικρές» ανακαινίσεις προτού διαθέσουν τα σπίτια τους στην αγορά για πώληση ή όταν απλά θέλουν να αναβαθμίσουν τα σπίτια τους. Ενώ οι ανακαινίσεις και οι ανακατασκευές μπορούν να αποφέρουν μεγάλες αποδόσεις, τα λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού μπορούν επίσης να οδηγήσουν στο αντίθετο. Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να αποφεύγουν αυτά τα λάθη για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία για την ανακαίνιση σπιτιού ξεκινά, προχωρά και τελειώνει ομαλά.

Όταν ένας πιθανός πωλητής σπιτιού σχεδιάζει να κάνει ανακαινίσεις πριν πουλήσει το σπίτι του, καλό θα είναι να λαμβάνει υπόψιν του αυτή τη λίστα με τα λάθη ανακαίνισης σπιτιού που πρέπει να αποφευχθούν. Οποιοδήποτε από αυτά τα λάθη μπορεί να κοστίσει πολύ βραχυπρόθεσμα σε έναν ιδιοκτήτη σπιτιού.

Εάν, λοιπόν, σκέφτεστε μια ανακαίνιση σπιτιού ή κάποια έργα ανακαίνισης, αυτά τα λάθη ανακαίνισης σπιτιού είναι όσα θα πρέπει να αποφύγετε:

Μη λήψη σωστών αδειών
Ή ακόμη και καμία λήψη αίθουσας. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο χρόνου και χρημάτων για να λάβετε άδεια για μια μικρή ανακαίνιση, συνήθως απαιτείται για μια σειρά από βελτιώσεις στο σπίτι. Μια άδεια δείχνει ότι η εργασία έχει ολοκληρωθεί με τα κατάλληλα πρότυπα και διαβεβαιώνει τους μελλοντικούς αγοραστές ότι η εργασία ολοκληρώθηκε με ασφαλή τρόπο.

Πρόσληψη μη αδειοδοτημένων επαγγελματιών
Βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που προσλαμβάνετε για να εργαστούν στο έργο ανακαίνισής σας έχουν άδεια να κάνουν το είδος της εργασίας για την οποία τα προσλαμβάνετε—ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.

Επιλογή του φθηνότερου εργολάβου
Ο καλύτερος εργολάβος για τη δουλειά δεν είναι απαραίτητα ο φθηνότερος. Εάν το μόνο σας κριτήριο για την πρόσληψη εργολάβου είναι η τιμή, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε. Ο εργολάβος σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος μιας επιτυχημένης αναδιαμόρφωσης και η τιμή είναι μόνο ένα από τα κριτήρια για τη λήψη της απόφασής σας.

Πρόσληψη του πρώτου εργολάβου που συναντάτε
Στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο λάθος ανακαίνισης σπιτιού, η πρόσληψη εργολάβου θα πρέπει να απαιτεί χρόνο και προσεκτική εξέταση. Μην προσλαμβάνετε το πρώτο άτομο που θα συναντήσετε. Λάβετε εκτιμήσεις και προσφορές από τουλάχιστον τρεις εργολάβους. Να έχετε μια λίστα με ερωτήσεις που θα κάνετε στον καθέναν. Βεβαιωθείτε ότι κατανοούν τις προσδοκίες σας για τον χρόνο περάτωσης του έργου και ότι  μπορείτε να έχετε καλή σχέση και επικοινωνία μαζί τους.
Πρέπει να λάβετε διαφορετικές απόψεις και τιμές για να έχετε πραγματικά μια καλή προοπτική για αυτό που προσπαθείτε να κάνετε.

Λανθασμένες μετρήσεις για ντουλάπια
Προσλάβετε κάποιον να μετρήσει τα ντουλάπια σας. Είναι αλήθεια ότι όλες οι μετρήσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς. Ειδικά τα ντουλάπια κουζίνας πρέπει πραγματικά να είναι εντελώς ακριβή, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε σίγουρα προβλήματα, τα οποία θα οδηγήσουν σε χάσιμο χρόνου, αλλά και χρήματος.

Επιλογή μοντέρνων χρωμάτων και φινιρισμάτων
Αυτή η επιλογή είναι σωστή αν σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι. Ωστόσο, εάν κάνετε ανακαίνιση για να πουλήσετε, καλύτερα να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα, μπορεί να σας φαίνονται λιγότερο ενδιαφέροντα, αλλά η ουδέτερη παλέτα θα αρέσει σε ένα ευρύτερο φάσμα πιθανών αγοραστών. Τα μοντέρνα χρώματα περιορίζουν αυτό το φάσμα.

Υπέρβαση προϋπολογισμού
Σίγουρα και οπωσδήποτε έχετε έναν προϋπολογισμό και μια εκτίμηση για το έργο. Ωστόσο, οι υπερβολές συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε έργο, καθιστώντας αυτό ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη ανακαίνισης σπιτιού. 

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να προϋπολογίζετε ένα 10% περισσότερο στον προϋπολογισμό σας για υπερβάσεις. Ορισμένοι εργολάβοι συνιστούν 20%.
Να είστε πολύ προσεκτικοί με τον προϋπολογισμό σας. Δεν θέλετε να έχετε πολλές απροσδόκητες υπερβολές ξαφνικά.

Πληρώνοντας πάρα πολλά για υλικά
Ψωνίστε  πάντοτε παίρνοντας υποδείξεις και συμβουλές από τον ανάδοχό σας. Μερικές φορές μπορεί να πληρώσετε περισσότερα για έναν εργολάβο, αλλά αυτό που εξοικονομείτε σε κόστος υλικών το κάνει να αξίζει τον κόπο. Φροντίστε να ελέγξετε τις τιμές των υλικών σε πολλές διαφορετικές πηγές και, αν βρείτε μια πηγή που είναι σημαντικά φθηνότερη από άλλες, αναρωτηθείτε γιατί. Όπως συμβαίνει με τους εργολάβους, το λιγότερο ακριβό δεν είναι πάντα και καλύτερο.                              τεχνίτης για ανακαίνιση σπιτιού
Χρήση πολύ φθηνών υλικών
Αυτό που εξοικονομείτε εκ των προτέρων όταν αγοράζετε φθηνά υλικά μπορεί να φαίνεται δελεαστικό, αλλά μπορεί να σας κοστίσει πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα. Μην τσιγκουνεύεστε τα υλικά γιατί δεν θα αποδώσει.
Το παλιό ρητό «ό,τι πληρώσεις παίρνεις» ισχύει σίγουρα όσον αφορά στα υλικά κατασκευής. Η αγορά φθηνών υλικών μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα στην πορεία, όπως ακριβές επιδιορθώσεις. 
 
Αγνοώντας τις διαδικασίες ασφαλείας
Υπάρχουν διαδικασίες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται όταν έχετε κάποιον να εργάζεται στο σπίτι σας. Αν και είναι λογικό οι εργολάβοι που εργάζονται στο σπίτι σας να εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους, ως ιδιοκτήτης σπιτιού, είναι δική σας ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που εργάζονται στο ακίνητό εργάζονται με ασφάλεια.

Εστίαση στη διακόσμηση και όχι στην ποιοτική κατασκευή
Δεν είναι λάθος να συνδυάσετε την όμορφη διακόσμηση με μια εξίσου υπέροχη ανακαίνιση, αλλά φροντίστε να τοποθετήσετε την ποιότητα πιο ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.

Η επιλογή των συσκευών τελευταία στιγμή
Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών συνεργάζονται με έναν σχεδιαστή κουζίνας για να δουλέψουν στον σχεδιασμό των ντουλαπιών τους, αλλά αφήνουν την επιλογή των συσκευών για αργότερα. Συχνά θέλουν να δουν πόσα χρήματα τους έχουν απομείνει, αλλά αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα, επειδή οι συσκευές πρέπει να παραλαμβάνονται νωρίς, για να είμαστε σίγουροι πως ταιριάζουν στον χώρο.

Υποβάθμιση του αποθηκευτικού χώρου
Η αποθήκευση είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά εάν πρόκειται να μεταπωλήσετε μετά την ανακαίνιση. Μην ξεχάσετε να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο σε οποιαδήποτε ανακαίνιση.

Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανακαίνιση είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο εργολάβο, να κατηγοριοποιήσετε τις προτεραιότητές σας και να κάνετε έναν καλό σχεδιασμό και προϋπολογισμό. Η γνώση αυτών των συνηθισμένων λαθών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές κατά την ανακαίνιση. 

Η εταιρία  Νεκτάριος Κοντολούκας είναι ένα γνωστό όνομα στον τομέα των αναδιαμορφώσεων και κατασκευών από το 1923 και αποτελούμε πλέον την τρίτη γενιά που ασχολείται με επισκευές και ανακαινίσεις χώρων. Με αμέτρητα επιτυχημένα έργα στο ενεργητικό μας, είμαστε οι κατάλληλοι ανάδοχοι για όλες τις μοναδικές σας απαιτήσεις. Εσείς μπορείτε να χαλαρώνετε και να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας όσο η ομάδα μας θα εργάζεται για το έργο σας

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στο σπίτι σας μια άμεση αναβάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε από κοινού την ανακαίνισή σας. Καλέστε μας στο 210 981 1160 ή στο 6944 635995 ή στείλτε μας email στο kontoloukas.n@gmail.com για να ξεκινήσετε.  

Προγραμματίστε μια δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι σας για να σχεδιάσουμε την επισκευή ή ανακαίνιση που χρειάζεστε και που είναι εμπνευσμένη από το όραμά σας και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.